Lean Green Belt

In de 6-daagse Lean Green Belt training wordt u opgeleid tot intern Lean begeleider. De opleiding is enerzijds gericht op het verbreden van de kennis over Lean en het denken in processen. Anderzijds ligt de focus op het leren begeleiden van verbetertrajecten met als primair doel: mensen bewegen tot duurzame resultaten.

” 6 intensieve dagen vol energie en inspiratie! Met enthousiasme gegeven. Direct in praktijk toe te passen en goed gebruik van praktijkvoorbeelden. Continu boeiend. Echt een andere training! “

Doelstelling Lean Green Belt

U bent na afronding van de training in staat:

 • Zelfstandig verbeterteams te begeleiden
 • Doorlooptijden van processen te verkorten met 30-50%
 • Productiviteitsstijgingen te realiseren van 10-30%
 • Mensen te bewegen tot resultaten.

Doelgroep Lean Green Belt

De 6-daagse Lean Green Belt training is uitermate geschikt voor iedereen, die verbeterprogramma’s begeleidt (waaronder kartrekkers als projectleiders, leidinggevenden). Voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist. Het is wel aan te raden al enigszins wat te lezen over Lean, voordat u deze training begint.

Inhoud

 • klantwaarde
 • inzet tools
 • kwaliteitsinstrumenten en visueel management
 • methoden om problemen op te lossen
 • data collectie en -analyse
 • capaciteits- en kennismanagement
 • Lean en gedrag
 • Lean en veranderen

Werkwijze

Het studiemateriaal wordt bij aanvang van de training ter beschikking gesteld. Het behandelen van de theorie wordt zoveel mogelijk afgewisseld met diverse praktijkgerichte opdrachten en korte oefeningen. Op deze wijze kunt u de opgedane kennis gemakkelijk omzetten naar toepassing ervan in uw eigen praktijksituatie. Verder wordt tussen de trainingsdagen door een praktijkopdracht in uw eigen werkomgeving uitgevoerd, waarbij u 4 uur persoonlijke ondersteuning krijgt. Het aantal uren zelfstudie ligt op ongeveer 20.

De Lean Green Belttraining zelf is interactief van opzet. Er wordt geleerd met een hoge funfactor. De training geeft dan ook energie en inspiratie.

Certificering

Na afloop van de training ontvangt u het Lean Green Belt Certificaat. Wanneer u een internationaal erkende certificering wenst, biedt de training een optimale voorbereiding om op te gaan voor het online theoretisch examen van de Cardiff University. Bij het halen van dit examen en een voldoende beoordeling van uw praktijkopdracht, ontvangt u  het internationaal erkende Lean Competency System 1B certificaat van de Cardiff University. De kosten van dit certificeringstraject (EUR 350,- excl. BTW) zijn niet bij de kosten van de training inbegrepen.

Investering

De investering in deze training bedraagt EUR 2.795,- (excl. BTW). Hierin zijn naast het studiemateriaal ook koffie, thee en lunch op de trainingsdagen inbegrepen. Daarnaast ontvangt u 4 uur persoonlijke ondersteuning bij de uitvoering van uw praktijkopdracht.

Planning: locatie en data

De Lean Green Belt wordt in het najaar van 2019 gegeven in:

Utrecht 19/20 sept.; 10/11 okt.; 4/5 nov.
Zwolle 15/16 okt.; 6/7 nov.; 26/27 nov.
Amsterdam 12/13 nov.; 3/4 dec.; 17/18 dec.
in-company (als u dat wenst)

Schikken u deze data niet of wilt u dat de Lean Green Belt training in-company wordt gegeven? Neem dan contact met ons op voor een passende oplossing. Doe dat vooral ook als u vragen heeft.

Inschrijven

Inschrijven kan via het inschrijfformulier